Музичний ярмарок - 2010

Зроби своє життя музичним

"Зроби своє життя музичним" - саме таким є слоган найбільшої і найавторитетнішої в Україні виставки професійного звукового і світлового обладнання і музичних інструментів "Українсьий музичний ярмарок-2010", який проводиться щороку починаючи з середини 90-х. Організатором цього форуму є громадська організація "Асоціація виробників, дистрибюторів і продавців професійного світлового і звукового обладнання, музичних інструментів". Цього року 7, 8, 9 жовтня у п'яти павільйонах НК "Експоцентр України" буде представлено найсвіжіші розробки кращих закордонних і українських фірм. Крім власне експозицій, програма передбачає цілу низку семінарів, концертних виступів, майстер-класів. Головними експозиційними напрямками є такі: музичні інструменти для професіоналів і початківців, професійне звукове та світлове обладнання, обладнання для студій звукозапису, сценічне обладнання та конструкції, ді-джей обладнання, світловий та звуковий дизайн, музична література, фахові семінари та презентації. Про участь зголосилися провідні компанії України: "Акрополіс", "Арт Р", "Джаз-Клуб", "Зінтеко", "Комора", "Лайтек”, "Індіго мюзік", "Кортмі", "Мега-шоу", "Реал-мюзік", "Соло", "Трембіта", "Юритмікс".

9 жовтня на відкритому майданчику Експоцентру відбудеться великий збірний концерт під назвою "Come together", який вшанує пам’ять великого бітла Джона Ленона, котрому в цей день виповнилося б 70 років. Говорить голова Спілки звукорежисерів Володимир Різник: - В усьому світі День народження Джона Ленона відзначатимуть концертами, теле і радіо-мостами. Ми також підготували численні сюрпризи для наших гостей. Відкриватимуть концерт переможці дитячого фестивалю "Yellow submarine" та всеукраїнського конкурсу фан-клубу "The Beatles". Дали згоду і запропонують власні твори та кавер-версії пісень Джона Ленона і "Бітлз" відомі українські артисти Енвер Ізмайлов, Володимир Соляник, Тарас Петриненко, Сергій Чантурія, Роман Гриньків, Юрій Товстоган, Карлен, групи "Джаз-експромт", "Кобза", "Либідь", "Козацькі забави" та важкі рокери "Вайт" і "Сад". Також окрему програму підготував Великий Бенд, у складі якого ансамбль "Камерата" та духова секція. Під час шоу проводяться супутникові включення з Ліверпуля, Гамбурга, Львова, Кракова, Москви, де проходитимуть аналогічні заходи. Відомо, що діалог з нами вестимуть Сєва Новгородцев з Бі-Бі-Сі, польські "Червоні гітари", російський "Аріель". До речі: подібні вшанування відбудуться також у Черкасах, де діє відомий у світі "Бітлз-Клуб-Черкаси". Говорить президент Клубу Сергій Радченко: - До цього часу знаменита пісня Джона Ленона "Дайте миру шанс" є гімном борців за мир у всьому світі. Водночас є відомими його парадоксальні вислови, сказані на концерті   у присутності королівської родини, мовляв, ті, хто сидять на дешевих місцях - аплодуйте, а інші-потрусіть дорогоцінностями... Будучи в Америці, Ленон на питання журналістів як той знаходить Америку, відповів: - Летимо до Гренландії, а там повертаємо наліво... Заява про те, що "Бітлз" популярніші за Ісуса Христа викликали справжній шок у християнському світі. Він пройшов через усі земні гріхи, але довів, що може кардинально змінюватися - останні 5 років життя він вів тихе сімейне життя. Незважаючи на вкрай суперечливий характер, Джон Ленон мав ніжне серце і вразливу душу. До того він реально впливав на політичну ситуацію в світі.

Також у межах ярмарку триватиме вокальний проект "Стоголос-2010" для юних вокалістів-учнів музичних шкіл. Організатори проекту - Спілка звукорежисерів України, Олекандр Пономарьов, студія звукозапису "З ранку до ночі". Кожна дитина матиме можливість взяти участь у творчому процесі запису ексклюзивного варіанту пісні "Я вдома" у виконанні Олександра Пономарьова, яка вийде окремим синглом на CD.