[!Wayfinder? &startId=`0` &level=`2`!]


Zapaska&BeBoBul - Польща-Чехія-Германія тур

Два дуети – три країни.  З таким гаслом вирушають у тернистий зоряний шлях подільська інді-поп двійця «Zapaska» та їх чернівецькі побратими від построку «BeBoBul». З 2 по 18 листопада друзі відвідають пронесуть хоругву української незалежної сцени крізь клубні майданчики ближнього та дальнього зарубіжжя. У будинку на колесах їхатиме постійна учасниця живих виступів обох гуртів, автор усіх кліпів «Zapaskи», майстриня відеоарту Юлія Рублевська. Краків, Варшава, Брно, Нюрнберг та інші великі та маленькі міста вже чекають на порцію свята. Збір коштів на бензин для подорожі колективи влаштовують 31 жовтня у тернопільському Коза-барі та у 1 листопада у Музеї Ідей Львова. В останньому закладі до забави долучиться учасник гурту DRUMТИАТР, поет Грицько Семенчук.

Відвідувачі матимуть змогу оцінити нове звучання, нові інструменти, костюми та зачіски обох дуетів та насолодитись запахом свіжих огірків з музичних ланів Середнього Подністров’я. По поверненню «Zapaskа», без перепочинку планує пересісти у бус до івент-компанії Natural East для участі у найбільшому турі в історії України спільно з чеським дуетом Kuzmich Orchestra. Однак, це зовсім інша історія.

http://www.zapaskamusic.com/

 

Читайте також - ДЖАЗ-ЕКСПРОМТ

Цей коллектив входить до трійки найкращих українських вокальних формацій. Однак парадокс “Джаз-Експромту” полягає в тому, що маючи в оберемку вражаючий набір різноманітних нагород з боку багатьох міжнародних вокальних імпрез і конкурсів, формація у себе вдома перебуває в ролі такої собі “попелюшки” від шоу-бізнесу. Є підстави для сумнівів у фаховості “шоу-бізнесменів” та розвинутості музичних смаків суспільства, алле щодо якості та рівня самого ансамблю “Джаз-Експромт” – жодних сумнівів. Просто треба хоч раз побачити щасливі обличчя публіки на концертах, ці сяючі очі, невимушену ейфорію. А це тому, що Сама Радість ллється з колективу Душі цього найнезбагненнішого ансамблю, якому вдалося і вдається легко поєднувати вічну гармонію Інь і Янь – чоловічого та жіночого начал. “Вокально-емоційний універсум” – так приблизно можна окреслити стилістику “Джаз-Експромту”, який черпає натхнення і з народних джерел, і з джазової скарбниці, і з академічного мистецтва, і з сакральної та духовної класики і з… Довго можна перераховувати адреса творчого натхнення, але найголовнішим є інше. Це інше – дивовижна здібність до синтезу в аранжуваннях художнього керівництва Олександра Лисоконя -–людини з величезним досвідом педагогічної діяльності і витонченим смаком. А початки “Джаз-Експромту” сягають 1991-го року, коли свіжоспечений хормейстер Марина Керусенко та Володимир Міхновецький (майбутній засновник групи “Man Sound”) заходилися створювати “акапельний” джазовий ансамбль. Невдовзі перша в Україні акапельна джазова формація голосно заявила про себе, виступаючи на різних фестивалях і конкурсах – як вітчизняних так і іноземних. А це – “Марія” (1993, Україна), “Джаз у Фленсбургу” (1991, Німеччина), “Слав’янський базар” (1993, 1996, 1998, Білорусь), “Горизонти джазу” (1994, Україна), “Оксамитовий сезон” (1995, Україна), “Джазова імпровізація” (1997, Литва), “Джазовий вокал” (1999, Росія), “Джаз у Тбілісі” (1999, Грузія), “Осінній блюз” (1999, Україна), “Осінній марафон” (2000, Україна), “Горизонти джазу” (2000, Україна), “Джазовий фестиваль у Вормсі” (2002, Німеччина).

“Джаз-Експромт” стає лауреатом міжнародного конкурсу вокальних ансамблів “Tamperen Savel” (1999, Фінляндія), виборює другу премію на конкурсі хорових колективів “Vocal Total” (2001, Австрія), отримує Золотий диплом 35 Міжнародного фестивалю “Mied-Zyzdroje-2000” (2000, Польща).

Свій альбом, який можна вважати збіркою найкращих композицій, “Джаз-Експромт” назвав дуже просто – “А Капела”. В альбом увійшли авторські обробки українських народних пісень, джазові п’єси зі світового “золотого фонду”, обробки естрадних і рокових хітів, духовна музика та авторські композиції Олександра Лисоконя. “Київська вокальна група “Джаз-Експромт” виконує красиву,, стильну і добру музику. А музика, у свою чергу, дуже нагадує вокалістів – красивих, стильних і добрих…” – так висловився щодо ансамблю відомий журналіст Олексій Коган. А він, як відомо, слів на вітер не кидає…

Отже, сьогодні наш секстет переживає новий підйом, друге дихання напередодні нових творчих звершень. Варто замам’ятати ці імена: Марина ерусенко (альт), Сергій Юрченко (тенор), Олена Орлова (сопрано), В’ячеслав Рубель (баритон), Тетяна Шилова (сопрано), Олександр Дмитрієв (бас), Олександр Лисоконь (художній керівник).


Якщо Ви помітили помилку
в тексті, виокреміть її
та натисніть Ctrl + Enter

Виправити помилку  тексті


Дискографія українських
виконавців та гуртів
на CD і DVD

Увесь спектр української музики:
нові cd-релізи, рецензії, огляди

Теги

[!TvTagCloud? &parent=`124` &depth=`5` &displayType=`cloud` &depth=`5` &landing=`1072` &tvTags=`tags` &showCount=`0` &sort=`random` &limit=`50` &caseSensitive=`1`!]

[!Wayfinder? &startId=`0` &level=`2`!]

Анализ сайта