Тарута та Роман КолядаWorldMusic гурт «ТаРута» і київський піаніст-імпровізатор, а за сумісництвом автор і ведучий радіопрограми «Український вимір» Роман Коляда відзняли відеокліп на спільну пісню. Зйомки відбувалися напередодні Нового Року у мальовничому замку «Радомисль». Режисером стрічки виступив Дмитро Суходол.

Свою спільну творчість музиканти розпочали ще того року під час запису другого альбому «ТаРути» - «EthnoLab», де Роман Коляда виклнав всі фортепіанні партії. Після успішного дебюту митці вирішили об’єднати свої зусилля і зробили повноцінну концертну програму, яку було презентовано на міжнародному фестивалі «Джаз Коктебель» цього літа. Наступним логічним кроком для спільної творчості стала зйомка відео на пісню «Сосоночка» - суміш автентики, року, діджейських сетів і класики рояльної музики.    

Дмитро Суходол, режисер стрічки: «Когда я слушал музыку, однозначно создавалось ощущение чего-то архаичного, древнего и изначального.
Думаю это связано с нашими корнями, с мистическими ощущениями связи наших предков с природой и магией,
именно эти ощущения мы и хотим передать в этой работе».

Тарута та Роман КолядаВ результаті маємо напівмістичну історію монаха, закоханого в музику, і його музу, роль якої у кліпі зіграла сопілкарка гурту «ТаРута» Ярина Товкайло. Нагадаємо, що у реальному житті Роман Коляда є дияконом  Свято-Юріївської громади Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Роман Коляда, піаніст, радіоведучий: «Оскільки я в своєму життя поєдную священнослужіння та музикантську діяльність, то образ відлюдника-піаніста - це майже автобіографія. Майже, бо я людина сімейна і дуже інтегрована в соціум. Посидіти в усамітненні, в шикарному замку, коридорами якого блукає муза, з відданим учнем асистентом та з хорошим роялем. Та це практично кліп-мрія!».

Кліп-мрію можна буде побачити вже у лютому 2014 року, коли завершеться процес монтажу та створення комп’ютерних спецефектів, яких у стрічці не бракуватиме. За це відповідатиме режисер кліпу Дмитро Суходол, основною спеціалізацією якого і є комп’ютерна графіка для кінофільмів та відеокліпів. Музична стірка для гурту «ТаРута» - це друга режисерська робота Дмитра. Але, на думку музикантів, Дмитро Суходол має всі шанси стати одним з провідних українських кліпмейкерів.

Тарута та Роман Коляда

Тарута та Роман Коляда

Тарута та Роман Коляда

Хмара тегів