[!Wayfinder? &startId=`0` &level=`2`!]


Кому вниз

КОМУ ВНИЗ. Музика Високого духу.

Львів. 5 жовтня. Театр ім. М. Заньковецької. 19:30.


Квитки продаватимуться у магазині Наш Формат.


Facebook подія: facebook.com/events/277873695655898


http://komuvnyz.com/

 

 

Читайте також - Титани западної музики

Топ концертів

Історія рок-н-ролу містить чимало подій, що кардинальним чаном впливали на розвиток жанру. Оглядачі музичного журналу "Ролінг Стоун" спробували визначити двадцять епохальних рок-концерів. Це своєрідні віхи, або дороговкази у майбутнє рок-музики. Початок того руху, на думку Девіда Фріка з "Ролінг Стоун", припадає на 29 серпня 1966 року, коло у сан-франциському "Кендл-Парку" відіграли свій останній офіційний концерт знамениті BEATLES. Протягом 33 хвилин BEATLES виконали 12 пісень, що потонули в несамовитому галасі 25-тисячної аудиторії. На той час народилась нова концепція концерту, як такого, її запропонували представники американського андеграунду - група ДЖЕФЕРСОН ЕЙРІІЛЕЙН і ГРЕЙЇФУЛ ДЕД. Ця концепція базувалася на тісному контакті з публікою, жорс­тко лімітований концертний час замінено на користь вільної імпровізації. Словом, рок виростав з коротеньких штанців "трьох акордів", набирав силу, а разом з ним - нову армію прихильників. Отже, 20 кращих рок-концертів, згідно висновків кращих журналістів з "Ролінг Стоун":

7. Jimmi Hendrix & BEND OF JONSIS (Джімі Гендрікс та БЕНД ОФ ДЖОНСІС),

Філор-Іст, Нью-Йорк, 31 грудня 1868 року.

Наприкінці 1969 року Джімі Гендрікс, який з'єднав у своїй творчости експресивний ритм-н-блюз з психоделією, зрозумів, що імідж чорного тигра гальмує музичний розвиток. З несамовитою впертістю він працює у студії над новим проектом "Перші промені сонця, що сходить знову". - Я мушу зійти на землю, повернутися до блюзу, тому що я - блюзмен - заявив Гендрікс за лаштун­ками куліс після концерту. Разом з ним виступала ГРУПА ЦИГАН у складі басиста Білі Кокса та ударника Баді Майлза. Першо­го січня 1970 року виступ вдався на славу, а вже 28 січня Гендрікс знову був іншим. Його міжгалактичні фантазії відкрили нову сторін­ку міського блюзу. Перша половина 1970 року минула у безперервних концертах, що й привело до важких нервових перенавантажень.

Джимі Гендрікс помер 18 вересня 1970 року від передозованости наркотиків.

 

8. THE HU (ЗE ХУ). Метрополітен Опера Гадз, Ню-Йорк, 7-8 червня 1970 року.

Коли група з`явилась на нью-йоркській сцені, до її складу, фактично, входило п'ятеро - гітарист Піт Гауншенд, вокаліст Роджер Далтрі, басист Джон Ентуістл, барабанник Кейт Мун та, незримо присутній на сцені, глухонімий хлопчик на ім'я Томі. Майже протягом року програму THE HU складали фрагменти музичної драми, написаної Тауншендом. Рок-опера "Томі" користувалася шаленою популярністю по обидва боки Атлантики. "Томі" блискавич­но відкинув ствердження деяких критиканів, що рок-н-рол, мовляв, це трьоххвилинна какофонія.

Факт з'яви групи на одній з кращих сцен світу мав величезне символічне значення для групи та її прихильників.

Тауншенд: - Це було підтвердженням того, що до рок-музики потрібно ставитися з повагою. Запрошення нас та наших прихиль­ників до Метрополітен Опера було виваже­ним та розумним кроком.

 

9. Elton Jonn (Елтон Джон). Клуб "Трубадур". Лос-Анжелес, 25-30 серпня 1870 року.

Коли 25 серпня 1970 року Елтон Джон вийшов на сцену клубу "Трубадур" разом з барабанником Найджелом Олсоном та басистом Лі Мюреєм, він був абсолютно невідомим співаком зчАнглії. Хлопці "прогна­ли" пісні з дебютного альбому "Елтон Джон", виконали пісню Джегера 'Тонкі Тонк Вумен" і двадцятихвилинку сюїту "Даун зе Мішн", яку супроводжували акробатичні трюки самого Елтона у дусі Джері Лі Льюіса, всі зрозуміли: цей англієць є першою поп-сенсацією 1970 року.

Звістка про ексцентричного співака рознеслася містом і наступні п'ять вечорів у залі були присутні Ніл Даймонд, Куїнсі Джонс, Девід Кросбі та Грем Неш. Навіть у найсміливіших мріях не міг уявити собі Елтон Джон такого успіху. Олсон згадує: - Він справляв враження дуже спокійного хлопця. Але тут, перед американцями, почав стриба­ти, як божевільний, натягати маску Мікі-Мауса. Саме тоді розпочалися його дивацтва з костюмами.

Якщо Ви помітили помилку
в тексті, виокреміть її
та натисніть Ctrl + Enter

Виправити помилку  тексті


Дискографія українських
виконавців та гуртів
на CD і DVD

Увесь спектр української музики:
нові cd-релізи, рецензії, огляди

Теги

[!TvTagCloud? &parent=`124` &depth=`5` &displayType=`cloud` &depth=`5` &landing=`1072` &tvTags=`tags` &showCount=`0` &sort=`random` &limit=`50` &caseSensitive=`1`!]

[!Wayfinder? &startId=`0` &level=`2`!]

Анализ сайта