[!Wayfinder? &startId=`0` &level=`2`!]


ПНД гурт

 

В декабре парни из ПНД отправятся в первый свой масштабный тур по Украине. Во многих городах группа сыграет впервые!
Не обошли вниманием музыканты и Киев, где концерт состоится 7 декабря.
Группа выбрала для этого концерта очень подходящую и атмосферную площадку. Это новое арт-пространство «Мын». Концерт готовится необычный, но все сюрпризы ПНД раскроют только во время выступления.

Киев. Арт-пространство «Мын» (Малая Опера, ул. Дегтяревская, 5)

Начало - 20:00

Вход - 60 грн.

Подробности: http://vk.com/event44699957 http://www.facebook.com/events/456386387741708


Читайте також - Титани западної музики

SEX PІSTOLS

Здається, вже давно відгули гучними скандалами їдкі антигімни класичної панківської формації SEX PІSTOLS. Однак "Анархія в Сполученому королівстві", "Боже, збережи королеву" і інші зразки "секпістолівського" нігілізму обумовили появу могутньої хард-рокової хвилі по обидва боки Атлантики.

Давно вже немає тієї команди, хоча активно функціонує PUBLIC IMAGE LTD - група колишнього лідера PІSTOLS Джона Лайдона. Перший альбом цієї групи "Паблік імідж лімітед" (1978), "Металева шухляда" (1979), "Квіти романсу" (1981) були похмурими і складними, "Альбом" був моторошним нео-хеві-метал, "Щасливий?" був повним штучних шумів і "конкретних" звуків... А от "9" - пристойна, іноді просто відмінна музика.

У барі студійного комплекса в Південному Лондоні з Джоном Лайдоном розмовляє англійський журналіст Том Хібберт. Джон одягнений в яскраву сорочку (це типово для нього), незвичайні чорні окуляри. На голові - дивний солом'яний капелюх. Том запитує, чи подорослішав Лайдон за ці роки.

- Звичайно, ні - посміхається той. Зараз багато нових команд сидять за музичними компьютерами, таланту у них немає, пісні писати не вміють - чому я повинен бути одним з них? Я ніколи таким не був. Я просто хотів би писати гарну музику. Я не подорослішав. І не женуся за швидкими грішми.

PUBLІC ІMAGE LTD - це демократія, затверджує Джон, це та група, до якої потрібно ставитися всерйоз. Зараз у групі, окрім Лайдона, гітарист Джон Макгеох, ударник Брюс Сміт, бас-гітарист Алан Діас.

Лайдон: останній альбом ми збиралися робити з продюсером Біллом Лесуелом, але він радив мені розпустити склад і записати 10 його пісень. У стилі U2. Він хотів би зробити з мене Боно... У підсумку альбом "9" був зроблений із продюсером Стівом Хейгом і Еріком Торнгреном.

Студійні записи P.І.L. (PUBLІC ІMAGE LTD) Лайдон називає "випадковими епізодами", тому що P.І.L. – передусім, концертна команда. Дуже мало груп цінують сценічні виступи. Більшість вибирає легкий шлях: ми маємо комп'ютер, він і вирішить усі наші проблеми. "Вибачте, каже Лайдон, але я віддаю перевагу людським здібностям, а не технічним досягненням. Яскравий приклад того, якими бувають ці опудала - DEPECHE MODE, яких я просто ненавиджу. Вони абсолютно нежиттєздатні. В тому, що вони роблять, немає любові. Коли ви бачите їх на сцені, це трагедія. Вони не рухаються, не заводяться від своєї музики. Теж саме і PET SHOP BOYS. Це компьютерне покоління, таке ж, як Майкл Джексон, все це, по-моєму, сумно".

Пам`ятаєте Джонні Роттена (сценічний псевдонім Лайдона в SEX PІSTOLS), що вивалювався на сцену з недопалком, зневажливо оглядаючи поглядом публіку? Важко повірити, але сьогодні Лайдон відчуває страх перед виходом на публіку.

- У мене дах їде від страху, - говорить він, запалюючи нову сигарету, мені страшно, не можу їсти, усе це для мене дуже важливо. Юрба, шум... Раніше я ховався за завісою алкоголю, це заспокоювало...

Під час останнього туру P.І.L. виступали разом з ІNXS.

- Я дуже розчарований тим, як ліниво вони виступають. Вони тримаються як великі рок-зірки і копіюють усі рухи Міка Джеггера від "А" до "Я". Сумно. Вони заважали нам відстроювати звук, хоча це, утім, не перешкодило нам бути такими, які ми є. Чим крутішим був саботаж, тим краще ми грали і від вечора до вечора вигравали боротьбу за глядача.

Зараз Джон Лайдон розважає "середню" аудиторію. У себе в будинку у Веніс-Біч (Каліфорнія), у лон-донському районі Фулен, у Німеччині, відкіля родом його дружина Нора Форстер. Він їсть вишукані страви в кращих ресторанах. Дехто звинувачує Роттена в тому, що він "продався", але його це мало хвилює... Лайдон Роттен одержує задоволення від того, що знаходиться поза музичним істеблішментом.

- Я не бажаю, щоб істеблішмент прийняв мене в будь-якій формі, тому що я нехтую ним. Я не хочу, щоб мене поплескував по спині Філ Коллінз. Я не хочу штовхатися з якимсь GUNS-END-ROSES - на ідіотських церемоніях вручення ідіотських нагород.

Так, Лайдон прагне залишатись бунтарем, як і 10 років тому, коли його вважали вульгарним додатком до рок-н-ролу. Сьогодні його сприймають таким, який він є. Бастіон рок-консерватизму - журнал "Роллінг Стоун" змінив думку про Роттена (тепер він начебто рок-ікона, знаменитість, Останній Британський Ексцентрик). Лайдон називає усе це "повним маразмом".

- Моє минуле, моя Перша Група сьогодні стали тим же, що і Беррі Менілоу і Джон Денвер. SEX PІSTOLS більше не існує. Вони стали часткою зручної маленької ностальгії, вони в моді, сприймаються і це доводить, що люди не сприймають сьогодення. Я вже зробив куди більше, ніж SEX PІSTOLS. Взагалі, немає історії SEX PІSTOLS. Є лише міф. Міф доступний для плебсу, тому що він простий і непримхливий.

Джон Лайдон вкрай негативно оцінює екранні міфи про SEX PІSTOLS.

- «Великий рок-н-рол» - жахливо. "Сід і Ненсі" - жахливо. Режисер Алекс Кокс навіть не зустрівся ані зі мною, ані зі Стівом Джонсом, ані з Полом Куком. Я сміявся протягом  усього фільму - поки вони не почали оспівувати героїновий бік справи. Вони вирішили, що ця дурна наркоманія - сенс рок-н-ролу. Якщо хоч одна людина вирішить, що це - спосіб життя й удасться до наркотиків, то містера Кокса можна буде саджати за вбивство...

Тепер Джон Лайдон - "зелений". Так, він вивчає морську біологію. Коли його історія з PІSTOLS буде закінчена, він напише книгу про акул. Коли Лайдон буває в Каліфорнії, він відвідує океанаріум, де спостерігає за китами, акулами і дельфінами. Багато часу проводить біля телевізору - дивиться кабельний канал "Дискавері", де транслюються програми про живу природу. Він заклопотаний долею планети. Тому що сьогодні він - "зелений".

- Ви тільки подумайте: наукові дослідження доводять, що при нинішніх темпах руйнування озонового шару, лісів і темпів промислового розвитку нашій планеті лишається жити близько 25 років. Якщо ви думаєте, що я стану наслідувати Стінга, то ви помиляєтесь. Якби  він прийшов до мене за пожертвуванням, я б сильно розсердився. Усе це ескапізм, яким захоплюються постарілі зірки, вони самостверджуються в такий спосіб. Боб Ділан робив це з Богом, а тепер от Стінг… Єдина людина, якій я вірю - це Боб Гелдоф, тому що він дійсно відданий справі, яку робить.

Бесіда стосується багатьох тем: від стилю "ейсид-хауз" (не дуже цікаво, музика для дебілів) до нової фран-цузської сцени (не дуже хвилює); від журналістів (не дуже хвилює, "Як ви можете бути пристойною людиною – адже ви журналіст!") до Глена Метлока (не дуже хвилює, екс-басовитий SEX PІSTOLS, який став правовірним християнином), а також це торкається й самого Лайдона-Роттена.

- Я впертий мерзотник. Я знаю - те, що я роблю, правильно. І ніхто ще не переконав мене у протилежному.

 

Якщо Ви помітили помилку
в тексті, виокреміть її
та натисніть Ctrl + Enter

Виправити помилку  тексті


Дискографія українських
виконавців та гуртів
на CD і DVD

Увесь спектр української музики:
нові cd-релізи, рецензії, огляди

Теги

[!TvTagCloud? &parent=`124` &depth=`5` &displayType=`cloud` &depth=`5` &landing=`1072` &tvTags=`tags` &showCount=`0` &sort=`random` &limit=`50` &caseSensitive=`1`!]

[!Wayfinder? &startId=`0` &level=`2`!]

Анализ сайта