Новини одним рядком:

25 червня – Віктор Морозов виступав разом із хором "Спів-Життя" на Фольклорному фестивалі в музеї міста Сенді Спрінґ (США)

25 червня – виступи бардів на мото-пікніку у Радомишлі на Житомирщині

1 липня – відкриття меморіальної дошки поету В. Свідзінському, Харків, будівля Спілки письменників

1-4 липня – благодійний міжнародний бард-марафон "КРАПЛІ ДОБРА" в Києві, Житомирі, Радомишлі

1 липня – концерт бард-марафону "КРАПЛІ ДОБРА", Київ, Колонний зал КМДА

2 липня – концерт бард-марафону "КРАПЛІ ДОБРА" в Житомирі

3 липня – концерт бард-марафону "КРАПЛІ ДОБРА" в концертній залі замку-музею «Радомисль» у Радомишлі

4 липня – концерт бард-марафону "КРАПЛІ ДОБРА", Київ, галерея "Висоцький"

8 липня – день народження Олега Ольжича (Кандиби), українського поета, громадського діяча

8-10 липня – патріотичний фестиваль «Конотопська битва 2016», м. Конотоп, с. Соснівка Конотопського р-ну, Сумської обл.

 

 

Олег Ольжич

 

* * *

 

Їх душі – горіння і криця –

У нашому завжди гурті,

Братів по далеких в’язницях

І тих, що упали, братів!

 

Дорога пряма і одверта,

І твердо іде легіон.

Там втрат не буває, де жертва –

Здобутий в огні бастіон!

 

Хто має уші – хай слуха!

Хто має серце – люби!

Встає цитаделя духа –   

Десятки літ боротьби.

 

Повідомлення  від бардів та прихильників авторської пісні та поезії

Листи надсилайте на Emaіl: p_karta@ukr.net,  p_karta@maіl.ru

 

ХарківАнтоніна Тимченко

 

     Відкриття меморіальної дошки В. Свідзінському відбудеться 1 липня о 15:00, будівля Спілки письменників (Чернишевська, 59).

     Постать Володимира Свідзінського (1885-1941) знакова для української літератури. Лірика митця 20-30-х рр. ХХ ст. становить яскраве вираження українського модернізму, елітарної культури. Для поета була далека приналежність до будь-яких партій чи літугруповань, його твори вияскравлюють гармонію особистості поза зламами політичних та історичних епох.

      Стоячи осібно від активного мистецького руху Харкова доби Розстріляного Відродження, поет, як ніхто, зберіг власний голос, високо піднісши українську літературу. Замовчувана протягом десятиліть, його унікальна творчість є поезією європейського масштабу, що неодноразово визначали науковці й прості читачі, як зарубіжні, так і вітчизняні.

      Поет, перекладач, Володимир Свідзінський у ХХІ ст. стає чимдалі затребуванішим автором у читачів різного віку.

      Шістнадцять років життя митця, ознаменованих вершинними здобутками його лірики, минули в Харкові. Відомо, що деякий час В. Свідзінський працював у редакції, що розташовувалась у Спілці письменників на Чернишевській, 59, тому логічним буде відкрити меморіальну дошку митцеві на будівлі, що знакує зв’язок літератур різних епох і, поза тим, доводить: для слова й високості духа не існує приводів і строків.

 

 

 

Київ – сайт Ольги Богомолець http://bogomolets.com/ua/news/1821-v-ukrajini-projde-mizhnarodnij-art-marafon-v-pidtrimku-ditej-sirit-chiji-batki-zaginuli-v-ato

 

В Україні пройде міжнародний арт-марафон в підтримку дітей-сиріт, чиї батьки загинули в АТО

  • Друк
  • E-mail

 

22 червня 2016

 

1-3 липня в Україні відбуватимуться благодійні концерти на підтримку родин, які втратили годувальника внаслідок військових дій на Сході. Підтримати українські родини приїдуть співаки та митці з 8 країн, серед яких: США, Естонія, Латвія, Чехія, Росія, Білорусь, Польща і Україна.

Співорганізаторами міжнародного співочого арт-марафону «Краплі добра» виступили американський мистецький клуб «СтранникиR» та українська благодійна платформа «Люди допомагають людям». Організатори висловлюють подяку  Київській міській державній адміністрації за сприяння в проведенні заходу в столиці. Окрім Києва,  благодійні концерти відбудуться також у Житомирі та Радомишлі.


Під час благодійного вечора  кожен бажаючий матиме можливість зробити добровільну пожертву, котра через платформу прямої адресної допомоги «Люди допомагають людям» буде передана дітям, чиї батьки загинули внаслідок проведення АТО чи подій Революції гідності. Перший такий концерт відбудеться 1 липня у Колонній залі КМДА. Серед його учасників, котрі співатимуть в підтримку сімей загиблих героїв, такі відомі виконавці авторської пісні як Ольга Богомолець, Ігор Жук, Тимур Фішель (Естонія), Євген Малиновський (Польща) та ін. А ще в рамках заходу заплановані творчі перформенси.  Зокрема, відомий у США художник Петро Тютюнник прямо під час концерту намалює картину, яку в кінці вечора продасть з аукціону, а виручені кошти також передасть дітям-сиротам.


За попередніми підрахунками за останні два роки внаслідок військових дій понад 1500 дітей в Україні залишились сиротами. Платформа «ЛПЛ», що була створена з ініціативи громадськості та однією з перших розпочала надавати допомогу родинам загиблих героїв на сьогодні забезпечує найнеобхідніші потреби 78 сімей, де залишилось сиротами 182 дитини. Лише за перше півріччя 2016 року родини отримали через платформу благодійної допомоги в обсязі 1 185 406,50 грн., а загалом за час своєї діяльності «Люди допомагають людям» підтримали сім’ї загиблих героїв на загальну суму 2 661 295, 37 грн.


Організатори марафону «Краплі добра» відзначають, що в Україні діють численні благодійні організації та фонди, які опікуються родинами військових АТО, але саме «Люди допомагають людям» володіють достовірною та повною базою даних родин, що опинилися в складних життєвих обставинах через втрату годувальника під час Революції Гідності або військового конфлікту на сході. А ще лише на цій платформі діє механізм визначення обсягів потреб родини і здійснюється контроль за надходженням допомоги отриманої від благодійників - кожен благодійник бачить потребу родини і надходження на її рахунок. І що найважливіше - існує можливість надати пряму фінансову підтримку членам сім'ї загиблих безпосередньо - на персональний рахунок родини з будь-якої точки земної кулі без посередників.


«Краплі добра» не обмежаться концертами в Україні. Адже навіть повернувшись додому митці продовжать допомагати родинам, через донесення до населення своїх країн інформації про можливість допомогти українським дітям, які через війну залишились без батька - фінансово, гуманітарною допомогою, чи наприклад посприяти в отриманні освіти чи відпочинку за кордоном.

Більш детально дізнатися про подію та отримати запрошення на заходи можна завітавши на прес-конференцію в Укрінформ 23 червня о 16.00.  Спікерами виступлять: Ольга Богомолець, лауреат всеукраїнських та міжнародних фестивалів авторської пісні; Діана Попова, директор департаменту культури Київської міської держадміністрації;  Ігор Жук - поет і український бард, співорганізатор марафону «Краплі добра»; Ірина Міхнюк, представник Координаційної ради благодійної платформи «Люди допомагають людям», Сергій Кузьміних, співзасновник Фонду братів Кузьміних.

 

 

Київ – Ігор Жук (на прохання упорядника уточнити прізвища бардів)

 

Висилаю основну інформацію про акцію і учасників, з вказанням, хто є хто.

Благодійний арт-марафон "Краплі добра"

Ініціатива – КСП "Странники", США

Співорганізатори:

– КСП "Странники",

– Громадська платформа "Люди допомагають людям",

– КМДА

Мета – збір коштів на допомогу сиротам і родинам, що втратили батьків на фронті АТО.

Форма – літературно-музичний концертний марафон тривалістю 3 години з антрактом. Протягом концертної частини біля сцени працюватиме художник з США Михайло Тютюник, його робота буде в кінці концерту продана з аукціону і кошти теж підуть у загальний збір.

Плануються 4 концерти:

1 липня – в Колонному залі КМДА;

2 липня – в Житомирі (зал встановлюється)

3 липня – у замку "Радомисль", Радомишль Житомирської області;

4 липня – камерний концерт, присвячений Дню Незалежності США, галерея "Висоцький", Київ.

 

Американська сторона оплачує приїзд і проживання закордонних учасників проекту.

 

Список учасників.

 

Запрошені організаторами з американської сторони:

 

1.     Алла Горбач, поет, Мінськ, Бєларусь

2.     Олексій Кудрявцев, бард, Чехія

3.     Тимур Фішель, бард, Естонія

4.     Олександр Бекназаров, бард, Латвія

5.     Михаїл Новіцкий, бард, Росія (автор популярного в Росії хіта про Путіна, на базі знаменитої кричалки харківських "ультрас")

6.     Євген Малиновський, бард, Польща

7.     Гаррі Лайт, поет, США

8.     Михайло Тютюник, художник, США

9.     Петро Тютюник, організатор, керівник КСП "Странники", США

10.  Олена Колтунова, бард, США

11. Олександр Колтунов, організатор, керівник КСП "Странники", США

 

З української сторони плануються:

 

12.  Ольга Богомолець, бард, Київ

13. Валерій Марченко, бард, Рівне

14. Едуард Драч, бард, Київ

15. Ірен Роздобудько, письменник, Київ

16. Ігор Жук, бард, Київ

17. Тетяна Дригіна, бард, Київ – Москва

18. Тимур Бобровський, бард, Київ

19. В’ячеслав Купрієнко, бард, Київ

20. Володимир Новиков, Київ

21. Ірина Карпінос, бард, Київ

22. Анатолій Лемиш, бард, Київ

23. Андрій Длигач, Київ.

 

 

 

Київ-Житомир Ірина Шинкарук

ЗАПРОШЕННЯ

Шановні колеги, дорогі друзі!

Запрошуємо до участі у ІІ Міжнародному фестивалі мистецтв «Пісенний Спас», який відбудеться з 19 по 21 серпня у м. Житомир. Фестиваль є масовим комплексним молодіжним культурно-мистецьким дійством, що поєднує різні види, жанри та форми творчої художньої діяльності, які тісно пов’язані з пісенною творчістю та сприяють її розвитку.

До участі у конкурсі запрошуються молоді митці віком від 14 до 35 років з усіх регіонів України та інших країн. Конкурс проводиться у таких номінаціях:

  1. 1.      виконавець естрадної пісні;
  2. 2.      авторська пісня та співана поезія;
  3. 3.      конферансьє.

Положення про фестиваль додається.

Просимо поширити дану інформацію серед зацікавлених осіб.

Заздалегідь вдячні за співпрацю.

 

З повагою,

голова оргкомітету,

Заслужена артистка України                                                                               Ірина Шинкарук

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

Голова оргкомітету ІІ Міжнародного

фестивалю мистецтв «Пісенний спас»

 

Заслужена артистка України

І.В.Шинкарук

 

«___» _______________ 2016 року

 

ПОЛОЖЕННЯ

про ІІ Міжнародний фестиваль мистецтв «Пісенний Спас»

 

I. Загальні положення

1.1. ІІ Міжнародний фестиваль мистецтв «Пісенний Спас» (далі – Фестиваль) є масовим комплексним молодіжним культурно-мистецьким дійством, що поєднує різні види, жанри та форми творчої художньої діяльності, які тісно пов’язані з пісенною творчістю та сприяють її розвитку.

1.2. Засновником та головою оргкомітету Фестивалю є Заслужена артистка України Ірина Шинкарук.

1.3. Організатори Фестивалю:

Міністерство культури України, 

Житомирська обласна рада,

Житомирська міська рада,

Житомирська обласна державна адміністрація,

Громадська організація «Молодіжне творче об’єднання «Пісенний Спас»,

Громадська організація «Студентський клуб».

1.4. Загальне керівництво підготовкою та проведенням Фестивалю здійснює оргкомітет Фестивалю (далі – Оргкомітет). До складу Оргкомітету входять засновник Фестивалю та по одному уповноваженому представнику від організаторів. Регламент своєї роботи Оргкомітет визначає на першому засіданні, про дату, час і місце проведення якого інформує організаторів засновник Фестивалю.

1.5. З метою здійснення безпосередньої практичної підготовки та проведення Фестивалю Оргкомітет формує дирекцію з числа фахівців основних напрямків реалізації такої діяльності (далі – Дирекція).

1.6. Місце та час проведення Фестивалю: м. Житомир, територія та літній театр міського парку культури та відпочинку, 19-21 серпня 2016 року.

1.7. Адреса та контакти Оргкомітету: 10014, м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 25, тел/факс 0412 472200, http: www.pisennyispas.com, e-mail: fest@pisennyispas.com.

Координатор фестивалю Федір Шинкарук: +380679158873

Координатор конкурсної програми Анна Волинець: +380677723478

1.8. Розрахунковий рахунок для надходження коштів на підготовку та проведення Фестивалю 26007268934200 в АТ «Укрсиббанк», МФО 351005, код ЄДРПОУ 25753976, одержувач ГО «Студентський клуб».

 

ІІ. Мета та завдання Фестивалю

2.1. Метою Фестивалю є підтримка молодих митців, створення сприятливих умов для реалізації їх творчого потенціалу на досвіді кращих пісенних традицій Європи, України та Поліського краю.

2.2. Завдання Фестивалю:

- національно-патріотичне виховання молоді на кращих зразках народного фольклору та надбань вітчизняної культури і мистецтва;

- пропагування мистецьких здобутків Поліського регіону, розширення зв’язків з іншими регіонами та країнами у сфері культури та мистецтва;

- формування позитивного культурно-мистецького іміджу Житомира та області, введення у культурний обіг високих зразків світової та української класичної культури, збереження і творчий розвиток загальнолюдських, національних і регіональних цінностей культурної спадщини;

- обмін педагогічним та виконавським досвідом у різних жанрах творчої художньої діяльності, пошук, напрацювання та втілення у практику нових ідей та форм розвитку сучасного молодіжного естрадного мистецтва;

- популяризація творчості та збереження культурної спадщини відомого поета, письменника та митця Володимира Шинкарука;

- організація змістовного дозвілля підростаючого покоління та виховання естетичних смаків на кращих зразках світової та вітчизняної культури і мистецтва.

 

ІІІ. Структура та порядок проведення Фестивалю

3.1. Структура Фестивалю:

- конкурсна програма Фестивалю (далі – Конкурс);

- концерти, творчі зустрічі та майстер-класи відомих українських митців;

- виставки, ярмарки, обрядові дійства з нагоди свята Спаса;

- заключний гала-концерт за участі переможців, гостей Фестивалю та відомих українських естрадних виконавців;

- концерти за участі переможців Фестивалю та відомих українських естрадних виконавців у містах та містечках Житомирського Полісся.

3.2. Порядок проведення Фестивалю:

18 серпня

Заїзд учасників

Прес-конференція

19 серпня

Репетиції

Виставки, ярмарки, обрядові дійства з нагоди свята Спаса

Майстер-класи та творчі зустрічі

Конкурсна програма

Відкриття фестивалю

20 серпня

Виставки, ярмарки, обрядові дійства з нагоди свята Спаса

Майстер-класи та творчі зустрічі

Репетиції

Конкурсна програма

Концерт майстрів мистецтв

21 серпня

Репетиції

Виставки, ярмарки, обрядові дійства з нагоди свята Спаса

Майстер-класи та творчі зустрічі

Гала-концерт

22 серпня

Від’їзд учасників

 

ІV. Учасники, порядок та умови проведення Конкурсу

4.1. До участі у Конкурсі Оргкомітет запрошує молодих митців віком від 14 до 35 років з усіх регіонів України та інших країн.

4.2. Конкурс проводиться у таких номінаціях:

1) виконавець естрадної пісні,

2) авторська пісня та співана поезія,

3) конферансьє.

4.3. Відбір учасників Конкурсу здійснює Оргкомітет на основі надісланих у електронній формі документів та матеріалів:

1) Заявка-анкета (зразок додається).

2) фото учасника (учасників) та осіб, які офіційно супроводжують, у форматі JPEG для оформлення акредитаційних документів;

3) 2-3 фотографії у форматі JPEG розміром не менше 300 dpi/inch для презентаційної продукції Фестивалю;

4) демозапис (аудіо) 2-х запропонованих до Конкурсу пісень у форматі mp3, у якості 256 кілсобіт/сек, 44100Гц (для номінацій «Виконавець естрадної пісні», «Авторська пісня та співана поезія»);

5) демозапис (відео) 2-х запропонованих до Конкурсу творів у рекомендованому форматі MPEG-4 (для номінації «Конферансьє»);

6) тексти творів заявлених на конкурс із зазначенням назви, прізвища та імені авторів мовою оригіналу та переклади українською (або російською) мовами.

4.4. Офіційна заявка-анкета на участь у Конкурсі разом з іншими документами повинні бути надіслані до 01 серпня 2016 р. на e-mail: fest@pisennyispas.com.

4.5. Матеріали, подані на розгляд для участі в Конкурсі не рецензуються і не повертаються. Некомплектні матеріали або матеріали, надані після зазначеного терміну, не приймаються до розгляду.

4.6. Оргкомітет зберігає за собою право рекомендувати заміну творів учасникам Конкурсу.

4.7. Оргкомітет не має права передавати третім особам право використання творів надісланих для участі у Конкурсі.

4.8. Вимоги та порядок проведення Конкурсу:

 

4.8.1. Номінація «Виконавець естрадної пісні».

1) Загальні вимоги: участь у конкурсі можуть взяти солісти, дуети, тріо та колективи (4 і більше учасників).

2) Технічні вимоги: пісні тривалістю до 4 (чотирьох) хв. виконуються у «живому» супроводі або фонограми «мінус один» (mini-disk, CD Audio, USB flash). Запис допоміжного голосу (бек-вокалу) допустима в тому випадку, якщо він не дублює основний голос (мелодійну лінію) і не заважає прослуховуванню виконавця. Фонограма забезпечується безпосередньо конкурсантом.

3) Порядок проведення конкурсу:

1-й тур: учасник виконує одну заявлену україномовну пісню (або мовою країни, національності, яку він представляє, або рідною мовою виконавця);

2-й тур: учасник виконує другу заявлену пісню авторства (на слова та/або музику) Володимира Шинкарка; твори Володимира Шинкарка можна знайти на сайті фестивалю http://www.pisennyispas.com за посиланням http://www.pisennyispas.com/володимир-шинкарук/пісні

 

4.8.2. Номінація «Авторська пісня та співана поезія».

1) Загальні вимоги:

- участь у конкурсі можуть взяти солісти, дуети, тріо та гурти;

- виконання творів тривалістю до 4 (чотирьох) хв. виключно власного авторства (обов’язковим є власне авторство музики та/або тексту виконавцем, солістом або одним із учасників гурту).

2) Технічні вимоги:

- супровід виконання творів – виключно «живий» акустичний (назва (перелік) використання інструментів має попередньо погоджуватися з Оргкомітетом).

3) Порядок проведення конкурсу:

1-й тур: учасник виконує дві заявлені пісні.

 

4.8.3. Номінація «Конферансьє».

1) Загальні вимоги: участь у конкурсі можуть брати окремі учасники та дуети.

2) Технічні вимоги: виконання творів тривалістю до 5 (п’яти) хв.

3) Порядок проведення конкурсу:

1-й тур: виконання 2-х творів у розмовному жанрі: першого – представлення себе (візитка), другого – будь-якого авторства, змісту та формату (конферанс, мініатюра, реприза, моно-вистава, вірш, гумореска, інтермедія тощо);

2-й тур: ведення конкурсної програми (оголошення учасників) виконання імпровізаційних завдань, що видаватимуться членами журі безпосередньо під час проведення конкурсної програми.(Форс-мажорні ситуації з яких потрібно знайти вихід.)

 

4.9. Візуальні, світлошумові ефекти та спеціальні технічні засоби (крім звукотехнічних) можуть використовуватися під час конкурсних виступів тільки у разі попереднього погодження з Оргкомітетом.

4.10. Порядок виступу конкурсантів визначається відповідно жеребкування, що проходить у присутності учасників, представників Оргкомітету, засобів масової інформації.

4.11. Порядок проведення Конкурсу у всіх номінаціях може змінюватися лише з дозволу голови журі Фестивалю.

4.12. До участі у якості гостей Фестивалю Оргкомітет запрошує українських та європейських виконавців, митців, естрадні, хорові та хореографічні колективи, художників, фотохудожників та майстрів народної творчості.

 

V. Визначення результатів і нагородження переможців Конкурсу

5.1. Визначення результатів Конкурсу окремо у кожній номінації здійснює компетентне журі (суддівська рада), кількісний та персональний склад якого формується Оргкомітетом за поданням засновника Фестивалю з числа авторитетних українських та європейських митців.

5.2. Головою журі Фестивалю є засновник Фестивалю, Заслужена артистка України Ірина Шинкарук.

5.3. Журі оцінює виступи учасників Конкурсу за такими критеріями:

5.3.1. У номінації «Виконавець естрадної пісні»:

- художній рівень репертуару;

- майстерність виконання та артистизм;

- якість музичного супроводу;

- змістовність, самобутність, поетична цінність текстів;

- оригінальність композиторського рішення при виконанні пісень;

- сценічна культура;

- зовнішній вигляд.

5.3.2. У номінації «Авторська пісня та співана поезія»:

- художній рівень репертуару;

- майстерність виконання та артистизм;

- якість музичного супроводу;

- змістовність, самобутність, поетична цінність текстів;

- оригінальність композиторського рішення при виконанні пісень;

- сценічна культура;

- зовнішній вигляд.

5.3.3. У номінації «Конферансьє»:

- розкриття заданої теми,

- художній рівень виконання,

- оригінальність сюжету (постановки),

- авторська та виконавська майстерність,

- артистизм виконання,

- якість музичного оформлення,

- логіка мови,

- дикція,

- сценічна культура.

5.4. За результатами Конкурсу журі визначає переможців (лауреатів) у кожній номінації:

за 1-ше місце – володарів «Золотого Яблука»;

за 2-ге місце – володарів «Срібного Яблука»;

за 3-тє місце – володарів «Бронзового Яблука».

5.5. Спільним рішенням членів журі Фестивалю може присуджуватися Гран-прі Фестивалю – володар «Діамантового Яблука».

5.6. Приз імені Володимира Шинкарука та звання лауреата Фестивалю присуджується рішенням голови журі Фестивалю.

5.7. Приз глядацьких симпатій Фестивалю присуджується за результатами спеціального голосування глядачів.

5.8. Учасники, що пройшли до 2-го туру Конкурсу отримують звання дипломантів Фестивалю та нагороджуються відповідними дипломами.

5.9. Всі учасники та спонсори Фестивалю нагороджуються дипломами.

5.10. Рішення журі за результатами Конкурсу у кожній номінації приймаються колегіально на закритому засіданні і оформлюються протоколами. Рішення журі є остаточним і оскарженню не підлягає.

5.11. Нагородження переможців проводиться на Гала-концерті закриття Фестивалю.

 

VІ. Фінансування Фестивалю

6.1. Фінансування Фестивалю здійснюється за рахунок коштів організаторів, внесків спонсорів, учасників та інших джерел та надходжень не заборонених законодавством України (безповоротної фінансової допомоги, організаційних внесків, спонсорських коштів, внесків підприємств, організацій, доброчинних внесків окремих осіб).

6.2. Витрати на підготовку та проведення Фестивалю здійснюються у відповідності до кошторисів, які складаються та затверджуються його організаторами.

 

І. Фінансові умови участі у Конкурсі

7.1. Участь у Конкурсі передбачає оплату організаційного (акредитаційного) внеску його учасниками у таких розмірах:

соліст – 500 (п’ятсот) гривень з однієї особи;

колективи від двох до дев’яти учасників – 250 (двісті п’ятдесят) гривень з однієї особи;

колективи понад дев’ять учасників – 100 (сто) гривень з однієї особи.

Оргкомітет залишає за собою право зміни розміру внеску у разі значного коливання курсу національної валюти, та інформує про це у офіційному оголошенні.

7.2. Участь у Фестивалі підтверджується після внесення передплати у розмірі 100 відсотків від повного реєстраційного внеску до 1 серпня 2016 року на розрахунковий рахунок фестивалю. У випадку відмови учасника від участі у конкурсі, реєстраційний внесок не повертається.

7.3. Організаційні (акредитаційні) внески учасників є частиною доходів Фестивалю та спрямовуються Дирекцією на покриття витрат Фестивалю, що передбачені відповідним кошторисом та дають можливість:

акредитації учасників та офіційних осіб, які їх супроводжують (відповідно до кількості, що зазначена у заявці-анкеті);

брати участь у конкурсній програмі та її оцінювання компетентним журі;

поселення та харчування на пільгових умовах пакетом на весь період проведення Фестивалю;

користування транспортними послугами, що надаватимуться у рамках Фестивалю;

користування всіма необхідними для участі у Конкурсі технічним обладнанням, що буде у розпорядженні Фестивалю;

вільного відвідування всіх заходів Фестивалю (без надання посадкового місця);

відвідування творчих зустрічей та майстер-класів відомих українських митців;

участі у позаконкурсних виступах або їх організації в рамках фестивалю (за бажанням).

7.4. Витрати на проїзд, проживання та харчування акредитованих учасників Фестивалю та офіційних осіб, що їх супроводжують, здійснюються за їх рахунок.

7.5. Учасники Фестивалю та офіційні особи, що їх супроводжують, забезпечуються проживанням, харчуванням та наданням інших послуг на час проведення Фестивалю за попередньою домовленістю з Дирекцією на пільгових умовах у закладах, з якими укладені відповідні угоди про співпрацю.

7.6. Учасникам Конкурсу надається можливість для надання рекламних послуг їх спонсорам. Обсяги та умови надання послуг обумовлюються відповідними угодами з Дирекцією.

7.7. Умови участі гостей Фестивалю погоджуються з Дирекцією на договірних засадах.

 

І. Прикінцеві положення

8.1. Учасник конкурсу повинен гарантувати наявність у нього прав на використання заявлених творів. Усі взаємовідносини з авторських і суміжних прав з Авторськими товариствами та іншими організаціями, які займаються їх охороною, що пов’язані з цим Конкурсом, сторони несуть самостійно.

8.2. Найменування та символіка Фестивалю є власністю засновника Фестивалю і можуть використовуватись третіми особами в комерційних і рекламних цілях виключно з письмового дозволу власника.

8.3. Керуючись чинним законодавством України, всі друковані та аудіовізуальні твори, створені в рамках, чи на підставі Фестивалю, після його завершення будуть визнані власністю Громадської організації «Молодіжне творче об’єднання «Пісенний Спас».

 

Додаток

Заява-анкета

на участь у ІІ Міжнародному фестивалі мистецтв

«Пісенний Спас»

 

  1.  

Прізвище та ім’я учасника / назва колективу 

 

Сценічний псевдонім

(за наявності)

 

  1.  

Творчі досягнення та звання

(за наявності)

 

  1.  

Дата народження (число, місяць, рік) / рік створення

 

  1.  

Країна та місто, які представляє учасник

 

 

  1.  

Рідна мова

 

 

  1.  

Місце навчання / роботи

 

 

  1.  

Контактні дані учасника

(телефон, e-mail)

 

  1.  

Прізвище та ім’я керівника (продюсера, адміністратора)

 

Контактні дані керівника (продюсера, адміністратора)

 

  1.  

Назва конкурсних творів із зазначенням авторів мовою оригіналу та переклад українською (або російською) мовою

1.

 

 

2.

 

 

  1. 10.  

Супровід виконання творів

(при «живому» супроводі зазначте перелік (назву) інструментів, при використанні фонограми «–1» – носій)

 

  1. 11.  

Кількість офіційних осіб, що супроводжують

Акредитація – «   » осіб

Поселення – «   » осіб («   » жін., «   » чол.)

Харчування – «   » осіб

  1. 12.  

Особливі побажання та потреби (за наявності)

 

 

 

 

 

Сайт http://konotopska-bytva.com.ua/

 

Всеукраїнський патріотичний фестиваль «Конотопська битва 2016»

 

8-9-10 ЛИПНЯ 2016 р. відбудеться Всеукраїнський патріотичний фестиваль «Конотопська битва 2016». Місце проведення – м. Конотоп, с. Соснівка Конотопського р-ну, Сумської обл.

В програмі фестивалю виступи гуртів: Хорея Козацька, Тінь Сонця, ТаРута, Кораллі, PoliКарп, Очеретяний Кіт, Сонячна Машина, The Doox, Телері, Русичі, Вертеп, Рутенія, Варйон, Баламути, Гуцульська троїста.

А також:

  • Історичний круглий стіл за участі істориків-науковців та реконструкторів.
  • Мітинги та молебені,  біля пам’ятних знаків Конотопської битви.
  • Виставка військової техніки на центральному майдані м. Конотоп.
  • Екскурсії до музею авіації м. Конотоп.
  • Книжкова виставка-ярмарок на центральному майдані м. Конотоп.
  • Літературна сцена за участі місцевих та столичних письменників, поетів і бардів.
  • Старосвітські кобзарі та лірники зі всієї України.
  • Майстер-класи дитячих ігор та українських традиційних народних танців.
  • Виставка-ярмарок українських традиційних ремесел.
  • Тематична виставка, унікальних артефактів, Конотопської битви в краєзнавчому музеї м. Конотоп.
  • Традиційна українська кухня.
  • Написання малюнків та листів, виготовлення патріотичних оберегів-браслетів українським воїнам, що захищають Україну від Московської військової агресії.
  • Збір коштів, медикаментів та продуктів для фронту.
  • Військово-патріотичне таборування в с. Соснівка.

 

Програма

8-9-10 ЛИПНЯ 2016 р.

Переможній битві над Москвою – 357 років

м. Конотоп, с. Соснівка Конотопського р-ну, Сумської обл.

Всеукраїнський патріотичний фестиваль «Конотопська битва 2016»

(територія вільна від алкоголю та паління)*

 

Етно-рок сцена:

Хорея Козацька
Тінь Сонця
ТаРута
Кораллі
PoliКарп
Очеретяний Кіт
Сонячна Машина
The Doox
Телері
Русичі
Вертеп
Рутенія
Варйон
Баламути
Гуцульська троїста

 

  • Історичний круглий стіл за участі істориків-науковців та реконструкторів
  • Мітинги та  молебені,  біля пам’ятних знаків Конотопської битви
  • Виставка військової техніки на центральному майдані м. Конотоп
  • Екскурсії до музею авіації м. Конотоп
  • Книжкова виставка-ярмарок на центральному майдані м. Конотоп
  • Літературна сцена за участі місцевих та столичних письменників, поетів і бардів
  • Старосвітські кобзарі та лірники зі всієї України
  • Майстер-класи дитячих ігор та українських традиційних народних танців
  • Виставка-ярмарок українських традиційних ремесел
  • Тематична виставка, унікальних артефактів, Конотопської битви в краєзнавчому музеї м. Конотоп
  • Традиційна українська кухня
  • Написання малюнків та листів, виготовлення патріотичних оберегів-браслетів українським воїнам, що захищають Україну від Московської військової агресії
  • Збір коштів, медикаментів та продуктів для фронту
  • Військово-патріотичне таборування в с. Соснівка

 

Контакти:

Офіційний сайт фестивалю: konotopska-bytva.com.ua

e-mail: konotopskabytvafest@gmail.com

Олена Багрянцева – виконавчий директор

т.0988484557

Олексій Ткачук – технічний директор, технічні питання

т. 0930672831, 0677992430

Данило Данилейко – куратор етно-сцени

т.0979448038

Мар’яна Хемій – куратор книжкової виставки-ярмарку

т.0937674381

 

Фестиваль відбувається за  підтримки:

Конотопської міської ради

Соснівської сільської ради

Голови міста Конотоп Артема Семеніхіна

Директора агро підприємства c.Соснівка – Володимира Галяна

Політичної партії – ВО «Свобода»

Управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації

Міністерства культури України

Міністерства молоді та спорту України

 

Організатори фестивалю:

Конотопська міська рада

Відділ культури і туризму Конотопської міської ради

Мистецьке об’єднання «Глечик»

 

Увага!!!  У програмі можливі зміни та доповнення.

 

 

Чернівці – сайт памяті В.Івасюка http://www.ivasyuk.org.ua/news.php?lang=uk

 

Захід до дня народження Івана Миколайчука

 

Напередодні 75-літнього ювілею видатного режисера, кіноактора сучасності Івана Миколайчука до Чернівецького обласного меморіального музею Володимира Івасюка завітали члени спілки кінематографістів України. Гостя музею поетеса, журналіст, композитор Дзвенислава Чабан-Леус зачитала присутнім присвяту Володимиру Івасюку «Музика мандрівний», де є такі слова:

Музико мандрівний! Ти йшов по світу,
І світлоносних сто твоїх пісень!
Та срібло, що згортав собі до жмень.

Без перебільшення, вони — Івасюк та Миколайчук, обов’язково повинні були зустрітися у спілкуванні, дружбі, творчості, незбагненній любові до народної автентики, до того, що дихає і наповнює все єством і красою, мудрістю. Дотик до світлого і незвичного, до творчості великих митців дає нам право гордитися і постійно живитися тим, що залишили оці титани після себе для своїх нащадків.

Музичним дарунком для гостей був виступ студентки 4 курсу Чернівецького обласного училища мистецтв імені Сидора Воробкевича Катерини Сімонової (клас викладача О. М. Геник, заслуженого працівника культури України). Українська народна пісня «Чотири воли пасу я» була посвятою Іванові Миколайчуку.

Директор музею, письменник, заслужений діяч мистецтв України Мирослав Лазарук зачитав фрагменти свого нового роману у новелах «Чорторийські марива-видіння», який нещодавно був опублікований у «Буковинському журналі», в другому номері нинішнього року: «Коли надивишся твоїх кінострічок, памороки б’ють, запарі серед літа у пальці заходять. Ти ж на кожному кроці молив і благав: думайте, хлопці, мисліть, не давайте себе осквернити брехнями і плітками, якими цей світ напічканий, мов шротом, спробуй, пересій його через власне сито, вивільни душу з поторочі, з вічного хмелю, котрий спостерігає нас на кожному кроці».

Зворушені гості після побаченого і почутого, залишили такий запису книзі відгуків музею: «Українські кінематографи надзвичайно вдячні Вашому музею за таку чудову виставку та автентичну атмосферу. Дякуємо за вашу гостинність, за виконання чудового твору на бандурі. З приємним осадом залишаємо музей, але обіцяємо повернутись…».

 

 

Рубрика – «Поетична сторінка»

 

ИГОРЬ    КАРАМНОВ

 

СЕРДЦЕ      ЖИЗНИ

 

      Исполнителям   главных   ролей

           в   легенде   немого   кино

     «Закованная   фильмой»

   Лиле   Брик   и  Вл. Маяковскому

 

Нет   экрана?    Сойдёт   и   скатерть!

И,  круша   все   блюда,

с    стола,

он    срывает,  словно   праматерь

всех   трагедий:  песен   козла.

 

Балерина    тайн – ни   в   какую,

подавай    ей   только   экран,

и   Владимир   снова   рискует,

не   рискует   только   баран.

 

Нож   берёт   и   тёмною   ночью,

где   не   видно   даже   ни   зги,

он   идёт   к   кинотьятру,

точно

без   экрана   он   бы   погиб.

 

Балерина   в   саду   гуляет,

а   цыганка,   тоже – с   ножом,

из-за   ревности   очень   злая,

хочет   сердце   жизни   внаём.

 

У  такой   вместо   сердца – деньги,

 в   волосах – как   будто   змея,

так   что   лучше   их   не   задень,

и

балерина – сама   не   своя…

 

Что   ей   делать?   Только   исчезнуть,

Превратиться   в   символ…

Живи!

Для   высот   и   даже   для   бездны:

сердце   жизни – сердце   любви.

 

21   июня   2016  г.